search menu
play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

videoM

Bedenin Efendisi; ZİHİN (videoM)

İnsanlık Güneşi VAKFI 1 Şubat 2022


Background

İnsanlık Üniversitesi* Çevrimiçi Seminerleri

Saygıdeğer Prof. Dr. Kemal Nuri ÖZERKAN’ın çevrimiçi semineri;

Bilgelik Güneşi Derneği ve İnsanlık Güneşi Vakfı‘nın ortak projesi olan İNSANLIK ÜNİVERSİTESİ‘nin 05 Mayıs 2021’de düzenlediği “Bedenin Efendisi; ZİHİN” çevrimiçi seminerini (yukarıdaki oynat > düğmesine basarak) dinleyebilir veya seminerin videosunu (aşağıdaki oynat > düğmesine basarak) izleyebilirsiniz.

Prof. Dr. Kemal Nuri ÖZERKAN’ın
“Bedenin Efendisi; ZİHİN” – 05 Mayıs 2021

BİLGELİK GÜNEŞİ DERNEĞİ – İNSANLIK GÜNEŞİ VAKFI

Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan Kimdir?
1984 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  1989’da Türkiye’de ilk kez Alternatif Tıp adlı  dergiyi yayınladı. 1991 yılında kurulan Tıbbi Hipnoz Derneği’nin kurucu üyesi ve halen yönetim kurulu üyesidir.  1992’de Çin Tıp Akademisi’nde Akupunktur eğitimi aldı. 1995’te Sağlık Bakanlığı tarafından Akupunktur Üst Kurulu üyeliğine seçildi ve  günümüze kadar değişik tarihlerde sağlık bakanlığının ilgili kurullarında görev yaptı. 2005 yılında  “Spor Psikolojisi Doçenti”, 2010 yılında ise “Spor ve Sağlık Bilimleri” alanında profesör oldu. Halen İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Spor ve Sağlık Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanıdır. ”Sporda Mentörlük” ve “Zihinsel Antreman” dersleri vermektedir. “Spor Psikolojisine Giriş” ve  “Bedenin Efendisi Zihin” adlı iki  kitabı ile yurt içi ve yurtdışı dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

BİLİNÇ:
‘Bedenin efendisi olan ZİHNİ’ anlayabilmek için bilince dair kavramları, terimleri anlamak gerekiyor. Bilinç dediğimiz ‘bilme halini’ anlayabilmek için de; genel manada BİLİNCİN bir mekanizma olduğunu ve bu mekanizmanın alt bileşenleri olan ‘bilinç, bilinçaltı ve bilinçdışı’ diye tanımlanan düzeyleri de inceleyip iyice anlamak gerekiyor. Bilinç; uyanıklık, farkındalık, duyu, algı, dikkat, bellek ve dürtü gibi bileşenlerden oluşurken bilinçaltı; Jung’un tanımıyla “bilgi edinemediğimiz yer”dir. Bilinçaltı ile ilişkimiz dolaylıdır ve onun içeriğini bilince aktarmak için özel yöntemler gerekir. Freud, bilinçdışı için daha çok akıldışının egemen olduğu alan derken Jung ise bunun tam tersini düşünür. Bu büyük mekanizmayı ve alt bileşenlerini görmek ve derin katmanlarında kaybolmadan genel hatlarını anlayabilmek adına sizleri Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan’ın bu sohbetini (yukarıdaki oynat düğmesine basarak) dinlemeye veya (hemen aşağıdaki oynat düğmesine basarak) izlemeye davet ediyoruz:

Etiketler: .

Önceki episode

Yorum göndermek

Bu iletinin şu anda hiç yorumu yok.

Cevap bırakın